De juiste banden onder uw auto vergroten uw veiligheid en optimaliseren uw brandstofverbruik. Wij helpen u graag op weg. In de zomer én winter.

Bij ons heeft u keuze uit talloze bandenmerken, rekening houdend met uw persoonlijke voorkeuren. Banden kunnen als set inclusief montage worden gekocht, maar ook los. Wij bieden de mogelijkheid tot opslag van zomer- en winterbanden tegen een scherp tarief.

Zomerbanden

Zomerbanden hebben stevig en hard rubber zodat ze goed bestand zijn tegen het hete asfalt in de zomer. De warmte van de weg warmt de banden namelijk op en maakt ze zachter. Met een normaal profiel van 7 millimeter diep, geven de zomerbanden een extra goede grip en betere acceleratie bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. In de zomer verruilt u de zomerbanden voor winterbanden.

Winterbanden

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg en verbeterde wegligging, voor meer grip op natte, gladde of besneeuwde wegen. U herkent de banden aan de letters M+S (modder en sneeuw) of aan het sneeuwvlokje. Ook bevatten ze een snelheidsaanduiding: Q (160 km/u), T (190 km/u) of H (210 km/u). Vervang versleten banden tijdig: bij een profiel van minder dan 5 millimeter is de band vergelijkbaar met een zomerband.